Wat is microneedling?

Microneedling is een effectieve behandeling welke met name gebruikt wordt voor huidverbetering. Door vibrerende bewegingen, worden er met steriele naaldjes kleine microkanaaltjes in de huid gemaakt. Hierdoor wordt er diep in de huid een natuurlijk herstelproces in gang gezet. Door een prikkeling in het bindweefsel komen groeifactoren en helende factoren vrij. Deze groeifactoren en helende factoren zorgen voor de aanmaak van collageen en elastine.

Geschikt voor:
♣ Verfijnen poriestructuur
♣ Verbeteren huidstructuur
♣ Acné littekens herstellen
♣ Verminderen van fijne lijntjes en/of rimpels
♣ Dunne huid verstevigen bijvoorbeeld bij rosacea / couperose
♣ Verminderen van littekens
♣ Verminderen van pigmentvlekken
♣ Algehele huidverbetering

Hoe ziet de behandeling eruit?

Microneedling is een intensieve huidverbeterende behandelingen en vergt een goede voorbereiding en nazorg. Wanneer dit niet gebeurt, kan het herstel van de huid moeizaam of anders lopen dan verwacht. Ook is de kans op pigmentvorming groot. Daarom is het niet mogelijk om zomaar een microneedling behandeling te boeken. Het huidconsult en de Discovery Treatment zijn hierbij een must! Deze dien jij eerst te hebben gehad, voordat jij een microneedling behandeling boekt.

Het herstel van de behandeling begint pas thuis, daarom is het noodzakelijk om de juiste geadviseerde producten voor thuis te gebruiken. Doe jij dit niet, dan kan het huidherstel heel anders lopen dan verwacht en het resultaat kan hierdoor ook minder zijn.

 

De behandeling start met het goed reinigen van de huid. Er worden mesogels aangebracht op de huid, die vervolgens diep in de huid terecht komen door de gemaakte micro kanaaltjes. Hierdoor wordt de aanmaak van collageen en elastine gestimuleerd, waardoor de huid steviger en elastischer wordt. 

Tijdens de behandeling voel je lichte prikjes. De behandeling wordt niet als pijnlijk ervaren, maar kan wel gevoelig zijn. Na het microneedlen wordt een speciaal masker aangebracht om de huid weer te kalmeren en herstellen. De behandeling wordt afgesloten met een passende huidverzorging en advies. 

Na de behandeling

Na de microneedling behandeling kan de huid rood, trekkerig en warm aanvoelen. Dit is heel normaal, want het is een intensieve huidverbeterende behandeling. De eerste 24 uur na de behandeling zijn zeer belangrijk.

Vermijd de eerste 24 uur contact met de huid i.v.m. de overdracht van bacteriën en maak geen gebruik van huidverzorgingsproducten (ook geen make-up) vanwege het risico op een allergische reactie. Reinig je gezicht alleen met lauw water en vermijd zeep of andere reinigingsproducten. Na 24 uur kun je weer huidverzorgingsproducten en make-up gebruiken. Verder is het belangrijk om de eerste 24 uur sporten, fysieke inspanning, de sauna, zwemmen en een bad te vermijden. Dit vanwege zweten en bacteriën.

Vermijd tevens de zon en zonnebank. Je huid is aan het herstellen en daardoor gevoelig voor de schadelijke UV-straling.

Wanneer mag microneedling niet?

Omdat microneedling een intensieve huidverbeterende behandeling is, zijn er ook een aantal contra-indicaties waarbij deze behandeling helaas niet mag worden uitgevoerd.

♣  Geïrriteerde huid
♣  Bij een huidinfectie of schimmelinfectie
♣  Actieve acné
♣  Actieve rosacea (herkenbaar aan de rode bultjes)
♣  Op eczeemplekken
♣  Psoriasis (i.v.m. Koebner syndroom, een uitbraak van psoriasis na huidbeschadiging)
♣  Actinische keratosen (droge, ruwe plekjes door zonneschade)
♣  (Huid)kanker (ook in remissie)
♣  Open wonden, zweren of koortslip
♣  Bloedstollingsproblemen
♣  Diabetes
♣  HIV-virus

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Hoeveel behandelingen jij nodig bent, is geheel afhankelijk van jouw huidindicatie en huidconditie. Dit wordt allemaal besproken tijdens het huidconsult. Het meeste resultaat ga je behalen met een serie van behandelingen en de juiste ondersteunende producten voor thuis.

Een kuurbehandeling bestaat meestal uit een serie van 3 tot 6 behandelingen met een tussenpoos van 28 dagen. 

Wil jij echt maximaal resultaat? Dan is het aan te raden om de microneedling behandeling te combineren met de Enzyme Therapy behandeling. De effectiviteit van de behandeling en de extra aanmaak van collageen wordt met 50% verhoogd. 

Bij Beautique worden er verschillende huidverbeterende pakketten aangeboden. Doordat de medische huidverbeterende behandelingen vaak in een serie van een aantal behandelingen nodig zijn, heb ik hiervoor speciale pakketten samengesteld. Neem hier een kijkje bij de pakketten en de voordelen hiervan.

Extra informatie

Maak jij gebruik van immuunsysteem onderdrukkende medicijnen? Vraag dan eerst om akkoord aan jouw behandelend arts.

Ben jij (erg) vatbaar voor het koortslip virus? Dan raad ik jou aan om een aantal dagen voor de behandeling preventief te smeren met een koortslip-remmende crème (Zovirax). Dit vermindert het risico op een uitbraak voor en na de behandeling.

Zwangerschap of lactatie is in principe geen contra-indicatie voor de Microneedling behandeling. Echter, het lichaam kan in deze periode wel anders reageren dan verwacht. Daarom raad ik aan om te wachten met deze behandeling na de zwangerschap.

Prijzen

Microneedling – gelaat € 72,50

Microneedling + Enzyme Therapy combi behandeling € 117,50