Wat is enzyme therapy?

De Enzyme Therapy behandeling is een intensieve huidherstellende behandeling op basis van biochemie. De behandeling wordt ook wel de ‘mini-facelift’ genoemd. Het is ontworpen om snel de gezondheid en het natuurlijk functioneren van de huid te herstellen door een betere bloedcirculatie, een hoger zuurstofniveau, ook wel oxygenatie genoemd, en lymfedrainage. 

De behandeling bestaat uit 100% natuurlijke ingrediënten, peptiden en vitaminen. Omdat er ingrediënten gebruikt worden die het lichaam direct herkent, is de behandeling zeer effectief en snelwerkend. Stap 0 in alle huidverbeterende behandelingen om de huid te ontdoen van alle gifstoffen, waardoor andere behandelingen optimaal hun werk kunnen doen en veel meer resultaat geven.

Natuurlijk face-lifting, verstrakking
Verhelderen van hyperpigmentatie / melasma
Vermindering van talgverstoppingen
Gladdere huid met minder rimpeltjes
Fijnere poriestructuur
Gezondere huid met een natuurlijke GLOW

Hoe ziet de behandeling eruit?

De behandeling bestaat uit een ontgiftende reiniging, een voorbehandeling met verstevigende peptiden en pure vitamine C, het pulserende masker en een voedende nabehandeling.

De voorbehandeling gebeurt met een peptiden-complex en Vitamine C poeder. Het pulserende masker bestaat uit twee speciale poeders en een Activator die met elkaar gemengd worden. Zodra zij met elkaar gemengd worden, vormt het een dunne pasta die direct op de huid aangebracht wordt.

Het masker wordt aangebracht onder het sleutelbeen, op de schouders, op de hals en het gelaat. Na het aanbrengen van het masker wordt de rugleuning van de stoel iets rechter op gezet, omdat de bloedcirculatie begint te stuwen naar de delen waarop het masker is aangebracht.

Het masker begint daarna op te drogen en wordt volledig hard. Bij het indrogen begint ook het pulserende effect, waarbij de puls (hartslag) in de huid en spieren gevoeld kan worden.

Het pulserende gevoel geeft aan dat er zuurstofrijk bloed naar de huid vervoerd wordt, zodat collageen en elastine beter en sneller aangemaakt kunnen worden. Ook worden afvalstoffen en opgehoopte toxinen afgebroken en afgevoerd. Hierdoor is deze behandeling ook heel erg geschikt voorafgaand aan een kuurbehandeling. 

Houd er rekening mee dat het masker 45 minuten moet inwerken. Het masker wordt hard en praten wordt na een aantal minuten lastig. Tijdens het inwerken mag je heerlijk ontspannen liggen, maar je mag ook een boek of je telefoon/iPad etc. meenemen.

Na de behandeling

Na de microneedling behandeling kan de huid rood, trekkerig en warm aanvoelen. Dit is heel normaal, want het is een intensieve huidverbeterende behandeling. De eerste 24 uur na de behandeling zijn zeer belangrijk.

Vermijd de eerste 24 uur contact met de huid i.v.m. de overdracht van bacteriën en maak geen gebruik van huidverzorgingsproducten (ook geen make-up) vanwege het risico op een allergische reactie. Reinig je gezicht alleen met lauw water en vermijd zeep of andere reinigingsproducten. Na 24 uur kun je weer huidverzorgingsproducten en make-up gebruiken. Verder is het belangrijk om de eerste 24 uur sporten, fysieke inspanning, de sauna, zwemmen en een bad te vermijden. Dit vanwege zweten en bacteriën.

Vermijd tevens de zon en zonnebank. Je huid is aan het herstellen en daardoor gevoelig voor de schadelijke UV-straling.

Wanneer mag enzyme therapy niet?

Omdat microneedling een intensieve huidverbeterende behandeling is, zijn er ook een aantal contra-indicaties waarbij deze behandeling helaas niet mag worden uitgevoerd.

♣   Zwangerschap of lactatie
♣  Overgevoeligheid voor de ingrediënten

Welke resultaten kunnen er behaald worden?

Het masker heeft, naast het oxygenatie effect, ook een enzymatische werking. Hierdoor worden dode huidcellen verwijderd en verstopte poriën worden ontdaan van de blokkades die de poriën afsluiten. Tijdens de pulserende fase worden de spieren van het gezicht beter doorbloed en verstevigd, waardoor de huid en de gezichtscontouren er steviger gaan uitzien. 

Er zijn verschillende indicaties die kunnen worden behandeld met de Enzyme Therapy behandeling. Denk hierbij aan anti-aging en het verstevigen van de gezichtscontouren. Ook heeft de BioPulse Therapy behandeling een detox effect. Hierdoor is deze behandeling ook zeer geschikt voor een onzuivere huid, een acné huid en voor de huid die uit balans is door stress.

Werking bij Anti-Aging
Oxygenatie door zuurstofrijk bloed te vervoeren naar de epidermis, via bloedvaatjes en haarvaatjes.
Stimulatie en verstrakking van de gezichtspieren (lifting).
Stimulatie van collageenprocessen.
Verhoogde opname van peptiden, vitaminen en aminozuren door de huidcellen.
Verhoogt het energieniveau in de (stam)cellen, waardoor de levensduur van de (stam)cel verlengt wordt.
Verhelderen van hyperpigmentatie.
6 tot 8 behandelingen aan te raden.

Werking bij onzuiverheden
Toename van zuurstof in de huid van binnenuit, waardoor bacteriën zoals P.acnes geremd worden.
Verwijdert dode huidcellen en ontdoet verstopte poriën van de blokkades die de porie afsluiten.
Reguleert en normaliseert de talgproductie.
3 tot 6 behandelingen aan te raden.

Werking bij stress
Wegspoelen van gifstoffen en vrije radicalen uit cellen en omliggend weefsel.
Afvoeren van gifstoffen d.m.v. de activatie van het lymfesysteem.
Afbreken en bestrijden van vrije radicalen d.m.v. antioxidanten.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

De huid zichtbaar boosten en een intensieve oppepper geven kan al met slechts één behandeling. Dit kan bijvoorbeeld voor een speciale gelegenheid.

Voor het beste resultaat is het te adviseren om de Enzyme Therapy behandeling in kuurverband te doen. Een kuur bestaat meestal uit 3, 6 of 8 behandelingen met een tussenpoos van minimaal 7 tot maximaal 14 dagen. Om de resultaten te behouden is het aan te raden om een aantal onderhoudsbehandelingen per jaar te doen.

Voor een maximaal resultaat is het aan te raden om de Enzyme Therapy behandeling te combineren met de microneedling behandeling. Hierdoor worden er in kortere tijd intensievere resultaten behaald.

Bij Beautique worden er verschillende huidverbeterende pakketten aangeboden. Doordat de medische huidverbeterende behandelingen vaak in een serie van een aantal behandelingen nodig zijn, heb ik hiervoor speciale pakketten samengesteld. Neem hier een kijkje bij de pakketten en de voordelen hiervan.

Prijzen

Enzyme Therapy  €87,50

Microneedling + Enzyme Therapy combi behandeling €117,50